[rev_slider omossslider]

 

Velkommen skal du være til vår hjemmeside. Dette er en side hvor vi presenterer våre hunder og vårt oppdrett.

Kennel Fagermoa – oppdrett av irske settere

Vårt mål med oppdrett av irske settere er å oppdrette hunder i tråd med Norsk Irsksetterklubbs mål og få hunder med meget god jaktlyst, godt gemytt, og et funksjonelt godt eksteriør. Samtidig legger vi vekt på gode samarbeidsevner hos hundene slik at de kan brukes såvel på høyfjell som på skog eller lavland.

Irsksetteren kan jo være en utmerket jakthund i alle biotoper. Jakt med irsksettere er vår kjæreste hobby, og vi benytter stort sett all vår fritid ute sammen med hundene på jakt.

Jaktprøver synes vi både er artig, spennende og nødvendig å delta på for å følge med på hva som skjer med rasen, også i forhold til de andre rasene.

Utstillinger der hundens funksjonelle eksteriør blir bedømt prøver vi også å få med oss.

Vi prøver også å følge med på statistikker og opplysninger som kommer frem om rasens arvelige sykdommer og defekter, og setter dette i sammenheng med blodslinjer innenfor rasen. Noe vi da kan ta hensyn til ved valg av hannhund til våre tisper. Vi har den erfaring at dess mer en vet om rasen, desto vanskeligere blir det å avle og desto hyggeligere når ens teorier kanskje resulterer i en vellykket parring. Det viktigste for oss ved valg av hannhund til våre tisper er å bruke en hund vi liker, har sett og opplevd. Vi presiserer gjerne at premier alene ikke er gode nok kriterer for oss.

Gode samarbeidsevner og spesielt lettdresserte hunder, med tidlig utviklet standinstinkt, er viktige egenskaper hos oss, slik at vanlige jegere og familiefolk kan få til en god jakthund. Vi velger å ikke prøve å skape ekstreme hunder med vanvittig jaktlyst som du må løse jaktkort i nabofylket for å jakte med, men jakter for sin fører.

Vårt oppdrett er basert på solide norske linjer, som går tilbake til Håkon Larsens Grønnsjøens oppdrett, videre mot nyere tid, Kennel Valaskjalvs, Kennel Skårgangens og ikke minst Kennel Steinfossen, som opprettet Vilma og Liss, bestemødrene til våre avlstisper.

Vi mener de norske linjene fører mye bra eksteriør med seg – solide og kraftige hunder. Innparret noe nytt blod fra andre land/linjer, gir dette et godt grunnlag for en komplett irsksetter.

 

Kennel Fagermoa, 28.12.2002