Storm

Reg.nr: 34719/92
Født: 21.07.1992

Storm

Foreldre: Ira og Sigmas Zanto

Storm ble født i Selbu i 1992. Vokste opp på Stjørdal sammen med Diana som var 3mnd eldre og far Zanto.

Storm vokste opp litt i skyggen av Diana og Zanto som ble satset på, men fikk være mye med på tur og fikk lære mye om å jage ryper. Han var forholdsvis fast i stand, og stod fast da han var 7-8mnd. Det tok litt tid før han utviklet seg til å bli en selvstendig jakthund, siden han var så underkuet av far.

Storm var meget godt jakthund, både på fjellet og i skogen. Rapporterte gjorde han også hvis han fant fugl, og ble funnet på en stund.

Storm fikk flere jaktprøvepremier fra både høyfjell og skogsprøver. Hans beste resultater fikk han i 1998, da han ble premiert 7 ganger med beste resultat 1.AK på skog. I 1999 deltok han på NM skog, og kom da til finalen. Året etter var han også med, men ble uheldigvis utslått i semifinalen. I 1997 og 1998 ble han beste hund på Stjørdalsmesterskapet og klubbmester. I 2001 på NISK avd Trøndelags Klubbmesterskap, ble han også beste hund og klubbmester.

Eksteriørmessig var han en ok hund. Middels stor, veide 25-26kg. Han hadde lite hannhund preg men oppnådde 1.AK og 1.VK. på utstilling.

Han trivdes aller best på jakt i Roltdalen, der han fikk sin første rype. Senere ble det masse ryper og skogsfugler på mange flotte jaktturer. Sin siste jakttur fikk han høsten 2004, hele 12 år gammel. Roltdalen er nå hans hvilested.