Era

Reg.nr: 02034/05
Født: 19.01.2005

NSUCH Fagermoas Era

Far: NUCH NJCH NV02 Irskesjøens D.Zento
(Finnvikdalens Pigro – Åsgjerdets Lina)

Mor: NSUCH NV02 Fagermoas C’Pia
(NSUCH Kvitsandas Joker – Lauvåsens Diana)

HD: A

Clad: Arvelig fri

Eier: Morten Dyrdal, Selbu

Era ble født i Stordalen på Kennel Fagermoa 19. januar 2005. Der levde hun sine første dager sammen med søsknene Eira, Ekko, Ezito, Enter og E`Ronja. Era og søsknene er etter Fagermoa`s Pia og Irskesjøens D`Zento. Like før påsken 2005 var jeg i Stordalen og hentet Era. Hun skulle bli med meg til sitt nye hjem i Selbu. Era tilpasset seg den nye tilværelsen veldig fort, og vi ble tidlig ett ”radar-par”.

 

Era deltok på sin første utstilling i mai 2005. Der gikk hun helt til topps i valpeshowet.Senere har det blitt mange utstillinger med særdeles bra resultater. Hun har allerede sikret seg både norsk og svensk cert, og flere ck premieringer.

 

10 september 2005 var Era med på sin første jakttur, knappe 8 mnd gammel. Dette ble en tur jeg aldri kommer til å glemme. Era vartet opp med flere fuglesituasjoner. Alle sammen 100% komplett, og hun viste til og med apport på den aller første rypen som ble skutt for henne.

 

Senere skulle det vise seg det ikke skulle bli like enkelt å holde igjen Era når rypene tok til vingene, men med en dressurperiode og god hjelp av Tore Mæhla ble også dette ordnet på. Era har deltatt på mange jaktprøver. Premie har det blitt både i UK og AK, og VK – billetten er sikret for den nærmeste fremtid. Era går aldri ned fra fjellet uten å ha ytt sitt aller beste, noe som gjenspeiler seg på jaktprøvekritikkene. Stor intensitet, høy fart, god kontakt, og utmerket søksbredde er en selvfølge for Era. Hun revierer veldig bra, og bruker vinden for det den er verdt. Høy hodeføring og klokt søksopplegg. Det er gøy å være med på jaktprøver som nybegynner, når de ”garva” hundefolkene kommer å spør om hvor i all verden jeg har fått tak i bikkja.

 

Det som kjennetegner Era er at hun elsker å være ute, og i aktivitet. Meget godt gemytt, og veldig lydhør. Lettdressert har hun alltid vært. Hun elsker å være på fjellet, om det er på jakt, eller bare på tur. Snørekjøring er også en sikker vinner. Hun sjarmerer di fleste og ”smiler” alltid når hun er glad. Hun er veldig glad i folk, noe jeg som eier setter stor pris på.