Valpedagbok F-Kullet

Født: 24.07.2007

20. september 2007

Da er alle valpene reist til sine nye hjem. Det er bestandig vemodig og levere valper, fordi man blir veldig glad i dem og det blir så stille i huset. Vi er sikker på at alle får det kjempegodt hos sine nye eiere. Vi ønsker dere alle lykke til med det nye familiemedlemmet. Vi håper vi får mange telefoner framover fra dere slik at vi får høre hvordan det går.

14. september 2007

Siste uka før levering har valpene fått være mye ute. De har løpt rundt på tomta og utforsket verden. Ingen av dem er noen pyser nei !!!!! De er veldig nysgjerrige og selvstendige individer allerede. Valpene har blitt godt kjent med de voksne hundene. Terra liker ikke valper så hun holder seg unna. Dino synes de er veldig spennende, men de har stor respekt for ham og legger seg på ryggen når han «brummer» til dem. Tante Madi er favoritten – hun er veldig tålmodig med dem.

Nedenfor ser dere minste tispa (Fryd) kose seg sammen med tante Madi i sengbenken.

ValpedagbokF8

Fryd og tante Madi

5. september 2007

Vi har nå bestemt oss hvem som får valp fra oss. Det har ikke vært noen lett oppgave da det var mange som var interessert. Tispene skal til henholdsvis Løten, Koppang, Bodø og Trondheim og hannen skal til Trondheim. Oddveig har forsøkt og ta noen bilder av valpene i dag på gresset, men med et tregt kamera og 6 uker gamle valper med stor utferdstrang så var det ikke lett !!! Vi har lagt ut to bilder av hver valp i bildegalleriet. Så inn å se på de skjønne valpene våre !!!!

2. september 2007

Valpene er nå ute flere ganger om dagen. Vi har satt opp netting rundt terrasseplatten foran inngangsdøra slik at de får utfolde seg. Synd at været har vært så dårlig siste uka. Gradestokken varierer mellom 3 og 10 grader og det har vært masse regn. Da skal jeg si det er godt å komme inn på valperommet igjen og varme seg. Valpene er veldig flink til å spise valpefor som er oppbløtt i vann (Lonestar Puppy), men de sier ikke nei takk til en skvett melk fra mor eller.

27. august 2007

I dag har de fått klippet klørne sine, og vi skal utvide valpekassen litt slik at de får mer plass å boltre seg på. Lite aner de om at bestemor Lollipop ble nummer 2 i Sølvhundfinalen i helga og at far Toy fikk 2 UK på lørdag. Vi gratulerer.

25. august 2007

Valpene vokser kjempefort, de blir større over natta! De vil veldig gjerne opp i fanget vårt, og halen logrer ustanselig når de får utforske verden utenfor valpekassen. Vi har også oppdatert bildegalleriet idag.

ValpedagbokF7

Alle valpene på ett sted!

21. august 2007

Valpene er nå 4 uker. Både mor og barn har fått ormekur i dag. Eira har fortsatt melk til dem og de vokser enormt syns vi. Valpene er veldig kontaktsøkende allerede og kommer springende når vi kommer inn på vaskerommet. Det er kamp om å få bli tatt opp ja !!

14. august 2007

Det begynner nå å bli liv i valpekassen. Valpene er 3 uker i dag.

7. august 2007

Valpene er nå 14 dager gamle. Øynene har åpnet seg, men de har ikke så godt syn ennå. Vi har klipt klørne to ganger allerede slik at de ikke skal klore opp pattene til Eira. Vi veide valpene i kveld og de ligger fra 1200 til 1630 gram så de er god og rund. Valpene prøver og reise seg opp på alle føttene, men de ramler fort over ende. De bjeffer og småbiter på hverandre når de er våken.

27. juli 2007

Det går veldig bra med Eira og hennes små «bamser». Eira er usedvanlig rolig og avslappet og har nok melk i pattene sine. Hun har kommet seg fort etter fødselen synes vi. Vi har veid valpene i dag og de har lagt på seg fra 90 til 130 gram siden de ble født. Som dere skjønner går det på mating, vasking og soving i valpekassa. Når Eira vasker valpene føles det sikkert som en karusell for valpene – de blir snurret rundt og rundt til mor er fornøyd. 🙂

ValpedagbokF2

Eira med gjengen

25. juli 2007

Eira fødte 6 valper i går kveld. 4 tisper og 2 hanner. Dessverre var ene hannen så liten og svak at den døde i dag, men 5 livskraftige valper ligger nå i valpekassa og koser seg sammen med mor.

ValpedagbokF1

Eira med sine

18. juli 2007

Vi går nå bare og gleder oss til valpene kommer ut. Eira’s mage blir større for hver dag og vi kan kjenne at det spreller under bukskinnet.  Samtlige hunder har fått ormekur i dag og vi skal gjøre istand valperommet i løpet av uka. Eira er veldig kosete for tiden og hun får gå inne sammen med oss ettersom vi har ferie nå.

ValpedagbokF0

Eira 53 dager drektig

25. juni 2007

Det er mange tegn som tyder på at Eira er drektig. Hun har blitt bredere over ryggen og hun har fått en liten mave. Pattene er blitt store og røde. Så det ser veldig positivt ut.

30. mai 2007

Eira parret med Imingens LZ Toy. Det ventes valper ca  27. juli 2007.