Valpedagbok G-Kullet

Født: 14.03.2008

Fagermoas Go-Pia

Eiere: Tone og Vegard Rangul, Levanger
Førstegangseiere av hund, begge jakter. Go-Pia ble kalt tispe 2 hos oss.

ValpedagbokG33

Vegard og Tone

Fagermoas G-Mira

Eier: Tor Inge Gjøstøl, Vikhammer
Har hatt en irsksetter før. Jakter. Første gang han har hatt valp. Mira ble kalt tispe 4 hos oss.

ValpedagbokG32

Tor Inge m fam

Fagermoas G-Nala

Eier: Ari Tuikkanen, Esbo i Finland
Har en irsksettertispe fra før. Jakter. Vi synes det er spennende å plassere en valp i Finland. Nala ble kalt tispe 3 hos oss.

ValpedagbokG31

Ari

Fagermoas G-Fryd

Eier: Svein Eberhard Østmoe, Koppang
Har to gordonsettere fra før. Ivrig jeger. G-Fryd ble kalt tispe 1 hos oss.

ValpedagbokG30

Svein

Fagermoas Garjo

Eiere: Hilde Anita og Sven Tore Paulsen, Træna
Har hatt en irsksetter før. Ivrige jegere.

ValpedagbokG29

Sven og Hilde

12. mai 2008 – Valpene er reist til sine nye hjem

Vi har hatt levering av valper i pinsehelga. Tilbakemeldingene vi har fått er at reisen hjem gikk veldig bra for alle valpene, enten de reiste med bil, fly eller ferje. Vi ønsker alle nye valpekjøpere lykke til med «håpet» sitt.

4. mai 2008 – Trening på rypevinge

Vi har prøvd valpene på rypevinge. Det syntes de var artig. Valpene prøvde først å ta vingen og stikke av med den. Etter litt trening tok flere av dem stand på vingen og de fikk lov til å løpe fram og ta den som belønning. Nedenfor ser dere noen bilder fra treningen, men dessverre ble kameraet batteritomt så vi fikk ikke knipset alle.

2. mai 2008 – Tur til veterinær

I dag har valpene vært til helsesjekk hos veterinær Gunnil Wæhre ved Meråker sentrum. Kjøreturen dit tok ca 20 minutter og det gikk forholdsvis greit. En av valpene spydde på veien nedover, så vi måtte stoppe og tørke opp i buret. Turen hjem gikk mye bedre, da sov de fleste.

Veterinæren undersøkte alle valpene i tur og orden. Hun fant ingen synlige feil på dem, og hun syntes at valpene var trivelige og sosiale og var i godt hold.

27. april 2008 – Valpene har vært mye ute

Nå er valpene blitt 6 uker og det begynner og nærme seg levering. Vi benytter derfor sjansen til å være myyyye sammen med dem. Heldigvis har været vært strålende og valpene har fått være mye ute om dagene. Vi har satt opp netting rundt terrassetrappa vår slik at vi har kontroll på valpene. Det er både rev, ørn og hauk i området her, så vi kan ikke slippe dem helt fritt. Når vi er ute får to og to valper komme utenfor innhegningen og løpe rundt omkring. Valpene har blitt vant til ulendt terreng og snø og de er blitt flinke og de kan løpe veldig fort allerede.

Pia er flink til å dressere dem. Når hun ikke vil at de skal suge på pattene knurrer hun høylydt og da ligger valpene skinnflate. Det er klart at de har respekt for mora si og har lært seg hundespråk.

Oddveig prøvde å ta noen bilder i dag, men det er ikke bare enkelt når skoene hennes er sååå interessante.

19. april 2008 – Ute for første gang

Valpene er nå 5 uker og i dag fikk de ut å se på den store verden utenfor valperommet. Det var spennende fra første stund. Gjett om det var artig og etterpå ble de så trøtte….. zzzzzzzzz.

Vi fikk også besøk av Bjørg og Leif som kom en tur fra hytta si i Teveldalen. De har to engelsksettere som er 10 og 2 år. Det er viktig at det kommer masse folk på besøk slik at valpene får hilse både på mennesker og voksne hunder. Valpene må sosialiseres mye i perioden fram til levering.

18. april 2008 – Besøk av valpekjøpere

I kveld fikk vi besøk av familien Rangul fra Levanger som skal ha en av tispene. Hedda og Tuva på 6 og 3 år gleder seg veldig til de får hente valpen sin. De har hengt opp bilder av valpene i barnehagen sin.

17. april 2008 – Kvasse tenner

Valpene har nå sylskarpe tenner. Pia står og ammer dem. Hun gir dem ikke så ofte melk nå og det er greit nok slik at de blir avvent før de skal reise til sine nye hjem.

Oddveig er på jobb i Selbu tre dager i uka og når hun kom hjem om torsdagskvelden var valpene sååå glade. Halene gikk som trommestikker og hun ble rundsleika i ansiktet. Valpene er blitt veldig søte og kontaktsøkende.

Valpene synes det er stas å bite på alt de kommer over. Spesielt tær…… Auu Auu.

13. april 2008 – Utvidelse av valpekassen

I dag har vi åpnet valpekassen slik at valpene får litt mere tumleplass. Vi bruker gummimatter på golvet med sagflis på slik at de skal lære seg å gjøre ifra seg utenfor liggplassen sin. Pia er fortsatt flink til å spise opp avføringen etter dem.

9. april 2008 – Fotomodeller

Valpene har nå vært fotomodeller. Her er de 24 dager gamle

5. april 2008 – Valpene kan høre

Nå kan valpene høre lyder og de merker godt at vi kommer inn på valperommet. De var 21 dager i går og de er blitt flinke til å gå rundt i valpekassa. De øver også på å bjeffe og knurre. Litt slossing er det også, men de blir fort trøtte. Mesteparten av døgnet går fortsatt med til mat og søvn og masse kos.

27. mars 2008 – Valpene har fått øyne

Valpene er 14 dager i dag og øynene har nå åpnet seg på alle fem. De er blitt så søte !!!! De vokser mye for hver dag. Hannen (Gutten) veier 1200 gr og minste tispa (Go-pia) veier 750 gr. De ”stabber” rundt i valpekassa og triller rundt rett som det er. Det er ikke lett når man har så stor en mage. Minste tispa får geitmelk fra tåteflaske av og til. Skal si hun blir ivrig når Oddveig kommer inn og tar henne opp. Vi har også lært oss å tisse uten at mor må slikke oss.

24. mars 2008 – Pedikyr

Alle valpene legger på seg og de har som oftest trillrunde mager etter at de har fått melk fra Pia. Hannhunden har lagt på seg mest og er nå nesten 1 kilo. Han og største tispa bryter seg frem til puppen som noen ”bulldozere”. Vi forsøker å legge de minste valpene på de bakerste puppene slik at de får i seg kraftigste melken.

Pia er en fantastisk mor. Rolig og trofast hos sine små. Hun synes det er godt å komme ut i blant for å strekke på bena og få tisset litt, men hun vil fort inn til sine små. Det er helt stille fra valperommet og det tyder godt. I dag fikk alle valpene ormekur og fikk klippet klørne sine for første gang (pedikyr).

ValpedagbokG3

19. mars 2008 – Harmoni i valpekassen

Det går veldig bra med valpene og Pia. Det er tydelig at Pia gir nok melk, for valpene vokser for hver dag som går. Nå som det er roligere i valpekassen har Pia til og med tid til å ut og lufte seg i blant (uten å bli lokket med leverposteiboksen).

14. mars 2008 – 4 tisper og en hann er kommet til verden

Fredag 14. mars nedkom Pia med valpene sine. Sannsynligvis var det noen dager for tidlig, for valpene var mindre    enn vi har vært vant til. Fødselen tok forholdsvis lang tid, så vi måtte kjøre til dyreklinikken på Stjørdal for å forsikre oss at alle var kommet ut. Pia fødte 8 valper, men dessverre sitter vi bare igjen med 5 levende valper, 4 tisper og 1 hannhund. Ettersom 3 av tispene var noe mindre enn de andre så blir de tilleggsforet hver andre time. De vokser for hver dag så det ser ut som det verste er over.

Fagermoas C’Pia er parret med E-Peik av Miessevàrri. 4 tisper og 1 hann ble født 14. mars 2008. Leveringsklare i midten av mai 2008.

ValpedagbokG0