B-Madi

Reg.nr: 07021/00
Født: 02.04.2000

NJCH NMFS 09 Fagermoas B-Madi

Foreldre: Vargkjølens Speci og NSUCH Eklias Adam

B_Madi2

Hei, jeg heter Madi!

Jeg er født i Stordalen i Meråker, en aprildag i år 2000. Jeg har 3 søsken, B’Terra, Betula-Nana og B’Pia. Jeg er født og oppvokst her inne i skogen, og har kort vei til fjellet når jeg skal ut. Trives også med det. Jeg føler meg ikke helt tilfreds nede i byen der det er mye biler, eksos og hvor det myldrer av folk.

Det artigste jeg vet, er å dra på jakt sammen med matfar. Han skjøt en hel del ryper som jeg fant for han i høst. Det var sikkert fordi jeg oppførte meg pent, og forholdt meg i ro da rypene fløy. For jeg husker, at da jeg tidligere prøvde å fange rypene selv, smalt det aldri, og det datt aldri noen ryper fra himmelen. Men nå forstår jeg hvordan det skal gjøres. Matfar sier jeg har blitt en meget god jakthund.

Jeg var tidlig fast i stand (ca. 5mnd) og fikk trene mye ganske tidlig, fordi jeg i grunnen er lettdressert. Ifjor høst var jeg klar for å stille på jaktprøve i UK. Men på grunn av mye lemen i fjellet, ble jeg heftet bort og fikk det ikke til. Så matfar sa vi fikk prøve noe annet, for å få premie i UK. Han tok meg med til Hamar for å prøve noe som het lavlandsprøve, der det var noe som het fasan som jeg skulle finne og ta stand på. Da jeg fant ut hva en fasan var, etter å ha sett en, var det ganske enkelt. Jeg dro ut og fant en etter litt strev, og det resulterte i en premie 2. UK. Dagen etter fant jeg en ny, og da ble det 3. UK.

I vinter kom jeg over i den vanskelige klassen AK. Jeg måtte øve meg mere på å være rolig. Vi dro noen turer til mine venner Torgeir og Kristine i Selbu. De hadde noen fine fugler som jeg fikk øve meg på, slik at jeg forstod at jeg skulle være helt rolig, da fuglene fløy. Da høstsesongen i fjellet startet igjen hadde jeg det helt klart. Jeg søkte ut, fant rypene, stod til matfar kom, reiste dem og satte meg. Matfar var veldig fornøyd. Da kunne vi dra på jaktprøve igjen, i AK. På den andre AK starten, var jeg veldig flink og fikk 1. premie, – og klar for VK. Der skal jeg gjøre det godt til vinteren.

Matfar sier jeg ser ganske godt ut, så i november tok han meg med til nordisk vinnerutstilling på Hamar, og der fikk jeg 1. premie AK og 2. premie VK. Med det resultatet ble jeg Norsk irsksetterklubbs elitehund og godkjent avlstispe. Så kanskje en dag får også jeg valper.