Valpedagbok E-Kullet

Født: 19.01.2005

5. mars 2005

Valpene var ute for første gang i dag. De er nå 6 uker og tre dager gamle. Det har vært så kaldt tidligere, men i dag skinte sola fra skyfri himmel og valpene storkoste seg. De sprang rundt omkring og utforsket den store verdenen. Det var spesielt artig å krype under Opel’n og kjefte på dem som var utenfor. Ellers var det full fart omkring på tomta. Etterpå var det godt å komme inn på det varme valperommet og få seg litt mat.

1. mars 2005

Det er nå klart hvem som skal ha valp. Hannhundene reiser til Thomas i Melhus, Thomas i Trondheim og Beate i Årnes og 2 av tispene til Morten i Selbu og Knut i Namsos og en blir igjen i Meråker hos Oddveig og Tore. Mandag 7. mars skal hele gjengen til veterinær for kontroll.

26. februar 2005

Oddveig har vært borte hele siste uka på jobb. Hun har savnet valpene veldig!!!!. Gjett om de har vokst på de fem dagene. De har fått større ører og labber og snuten har blitt litt lengre. I dag har de fått komme inn på kjøkkengolvet to og to sammen med mor Pia. Hun leker seg med dem og de knurrer og biter henne i pattene, ørene og labbene. Hun varsler når det blir for mye og da kryper de sammen. De skjønner at nå er det nok. Dino og Madi fikk også komme og hilse på valpene. (Terra er på jaktprøve i dag) Dino er litt redd for labbene sine så han hoppa fort opp i hundesenga si, for der når de ikke opp. Madi synes det er stas og elsker at de springer etter henne.

22. februar 2005

Valpene er blitt så stor at Pia må stå for at alle valpene skal finne seg en patte. Vi ser at de får færre og færre måltider med melk nå. De har veldig skarpe tenner og Pia knurrer og biter dem over snuten når de er uskikkelige. Hun kommer til lære dem hundespråk i ukene fremover. Valpene får nå valpefor både morgen og kveld, samt litt geitemelk midt på dagen. De veier nå fra 2,5 – 3 kilo.

19. februar 2005

Valpene er en måned gammel i dag. De veier nå fra 2 til 2,6 kilo. Det begynner og bli skikkelig liv i valpekassa. De springer rundt og biter hverandre i nakkskinnet og bakføttene og leker seg bare verre. Når vi kommer inn på rommet til dem så logrer de og vil opp i armkroken. De får nå valpefor både morgen og kveld. Som matsignal bruker vi en plystrelyd og da kommer alle løpende for å få mat. Du skal tro de lærer fort at det er mat på gang. 🙂 Alle valpene + mor Pia fikk ormekur i dag.

I dag utvidet vi valpekassen slik at de har en plass for å gjøre seg ren. Når en har begynt med fast føde blir det naturligvis mere skiting. Vi bruker spon som underlag for da lukter det så godt. Når Tore hamra og snekra fikk valpene låne buret til mor.

5. februar 2005

Pia og valpene har det fortsatt fint. Alle seks valpene legger på seg godt og nyter livet i valpekassa. Øynene har åpnet seg på alle og de kan nå høre lyder. Når vi kommer inn på valperommet løfter de på ørene og kommer gående mot oss.

1. februar 2005

Negleklipping for andre gang. Valpene veier fra 929 – 1305 gram.

29. januar 2005

Nå har den første valpen begynt å åpne øynene.

26. januar 2005

Negleklipping for første gang. Yngstedatteren vår Randi er kommet heim og passer ekstra på «litj-mor» slik at hun får den beste patta.

24. Januar 2005

Valpene begynner og få svarte snuter og labber. Vekt fra 519 – 703 gram. Legger på seg 60 – 80 gram i døgnet.

19. Januar 2005

Pia fødte 6 valper på formiddagen. Den første ble født ca. 7.40 og den siste kl. 9.35. Fort og greit. Det ble 3 tisper og 3 hanner. Den første av valpene fant Oddveig livløs i valpekassa før hun skulle dra på arbeid. Det ble hurtig reagert. Tore ble vekket og Oddveig tok med valpen på badet og holdt den vekselvis under lunket vann og kaldt vann. I tillegg blåste hun i munnen for å renske for fostervann. Hun masserte og gnidde valpen og tilslutt begynte den å røre på seg og skrike. Herlig lyd skal jeg si deg. 🙂 Valpingen gikk veldig greit, morsinstinktet kom for fullt og Pia stelte dem som hun ikke skulle gjort annet. Alle valpene ser sunne og friske ut og har ingen vanskeligheter med å finne fram til pattene.