Valpedagbok I-Kullet

Født: 17.02.2011

19. april 2011 – Sistemann er levert

Vi har hatt igjen siste hannvalpen en uke ekstra og vi er blitt veldig glad i Leo. Han er en veldig rolig og trivelig valp og utrolig sosial. Heldigvis bor Leo i Trondheim så vi kan treffe han igjen om ikke så lenge. Vi ønsker dere lykke til med Leo og lov at dere kjører dere en tur til Stordalen om ikke alt for lenge. 😉

ValpedagbokI60

Fagermoa’s I-Leo og eier Tore. Othilie på 6 år var også med for å hente Leo

16. april 2011 – Nest siste valp reiser idag

I dag kom det en familie fra Gjøvik for å hente sine nye tispe. De har hatt to irsksetter-tisper fra før. Den ene tispen som de var veldig fornøyd med var av samme blod som vår Tara og de valgte derfor valp fra oss. Det synes vi var moro. Vi ønsker dere lykke til med den søte jenta!!!

ValpedagbokI59

Fagermoa’s Ilja og eier Marit og hennes mann Dag

15. april 2011 – Den store leveringsdagen!

Da er dagen kommet da vi skal levere fra oss de nydelige valpene til Tara. Det blir en vemodig dag for oss og en etterlengtet og spennende dag for de som skal få en ny jaktkamerat. Izeta Palmea (gul) ble levert først på Værnes flyplass der Sigurd fra Asker kom med fly for å hente henne. Senere på dagen kom Hilde og Anders i bil fra Ringsaker for å hente gutten sin Ivo (lyseblå) og på kvelden kom Åsa og Bjørn fra Sunndalsøra for å hente sitt nye familiemedlem I-Kaizer (mørkeblå). Vi har tatt bilder av alle tre valpene med sine nye eiere. Vi ønsker alle eiere lykke til og ta godt vare på de små. 😉

10. april 2011 – Ute-bilder av valpene

Endelig ble det opphold en dag slik at vi fikk tatt noen bilder i dagslys. Her har det vært et ufyselig vær siden valpene flyttet ut i hundegården.
Det var ikke helt enkelt å få de til å være stille under fotograferingen så bildene er av varierende kvalitet.

Hann 1 (Grønn) Kjennetegn: Noen få hvite hår i brystet

Hann 2 (lyseblå) Kjennetegn: Hvit flekk i brystet

Hann 3 (mørkeblå) Kjennetegn: Helbrun

Tispe 1 (rosa) Kjennetegn: størst

Tispe 2 (gul) Kjennetegn: minst og mest spretten 😉 derfor bare to bilder…….

10. april 2011 – Hundegården er tatt i bruk

Valpene har tatt i bruk hundegården denne uken. Vi har hatt mildvær og snøen smelter i rekordfart for tiden. Elva har åpnet seg så det er ikke noe trivelig å ha valpene løs ute nå. I dag måtte Oddveig ta på seg «sjumilsstøvlene» og redde to av valpene som lekte seg i en bakke ned mot elva. Ellers har valpene hatt 3 kjøreturer i bil. Det gikk veldig bra – de lekte og slåss en stund og så la de seg ned og sovnet. Når vi kom heim fikk de ligge i bilen til de våknet av seg selv.

9. april 2011 – Valpene får mye besøk

Vi koser oss masse med de fine valpene.

6. april 2011 – Valpene får mye besøk

Vi beklager at vi ikke har lagt ut bilder på noen dager, men mye av vår tid har gått med til lufting og mating av valper og stell av Tara. Det går bedre og bedre, men hun har fortsatt et åpent hull i juret sitt. Det vil ta lang tid før det gror helt igjen. Vi synes veldig synd på Tara at hun ikke får ha kontakt med valpene sine, men det går bare ikke. Valpene er nå ute i hundegården på dagtid og natta. De får inn på stua på kvelden og får dressur av oss og de voksne hundene. Vi synes dette kullet er kjempefint, veldig rolige og sosiale.

Eldste datteren vår med to barn på 1 og 8 år var på besøk i helga og da fikk Hilde Mari som var størst kose mye med valpene. Ragne på ett år syntes de hadde så skarpe tenner. Hilde Mari hjalp med å holde styr på gjengen når de var ute og tellte stadig til fem. 🙂

1. april 2011 – Det går bra med Tara

Vi var en tur på Strinda Dyreklinikk i går og fikk fjernet dødt vev fra den betente patten. Nå ser det mye bedre ut og vi får lettere renset det åpne såret i juret. Tara har fått ny antibiotika-kur. Valpene har det veldig bra tross alt. De er gode og runde og er glad i valpeforet. Som dere skjønner er det travle tider med syk valpemor. Så det går i sårstell, lufting og mating av valper og  vaskemaskinen får også prøvd seg.

31. mars 2011 – Besøk av nabojenta Sol

Det er fint å få besøk av Sol. Hun har god tid til å leke med oss.

ValpedagbokI34

Det er bra og bli vant til barn

31. mars 2011 – Apporttrening

Valpene er mange turer ut i løpet av dagen nå, slik at de kan få utfolde seg litt mer. Oddveig tok en gammel sokk og stappet den med avispapir og den ble populær kan du tro. Apporttreningen har begynt. 🙂

31. mars 2011 – Tara har fått jurbetennelse

Til vår store fortvilelse så oppdaget Tore på mandagskvelden at ene juret til Tara var rødt, varmt og hovent. Hun så veldig dårlig ut og hadde  feber og vondt pga spreng i pattene sine. Vi kontaktet dyrlege på tirsdag og Tara fikk antibiotikasprøyte og tablettkur for 5 dager. Etter råd fra dyrlegen prøvde Tore å få trykket ut melk fra patten hver andre time på natten, men det var ikke helt enkelt. I dag gikk det hull på juret slik at pussblandet blod renner ut så da ble det bedre for Tara. Det virker som medisinen virker for i kveld har ikke Tara feber lenger. Vi har aldri hatt tisper med jurbetennelse før så dette var skikkelig tøft. Heldigvis er valpene 6 uker og spiser valpefor. Tara har ikke lenger mulighet til å gi de melk, så valpene får geitmelk i ei skål og det er supergodt synes de. Tara kan ikke være hos valpene nå, så da er det greit og ha de andre voksne hundene til sosialisering av dem.

27. mars 2011 – Ute for første gang

Valpene fikk ut for første gang i dag mellom snøbygene. Været har vært veldig dårlig hele denne uken, men i dag måtte vi prøve en tur.

Ellers har vi tatt en veiing i kveld. Minste tispen er 3 kg og største hann 4,3 kg.

25. mars 2011 – Nysgjerrigheten stiger

Tok noen fine bilder i dag av de skjønne nurkene våre.

24. mars 2011 – Valpene vokser enormt

Nå som valpene får oppbløtt valpefór i tillegg til morsmelken så vokser de enda fortere. Tara tar seg noen fripauser innimellom ammingen. Hun synes visst de små har skarpe tenner. Tara gir de melk for det meste stående nå.

18. mars 2011 – Valpene har fått smake på valpefor

Valpene må gradvis venne seg på fast føde. I dag fikk de oppbløtt Eukanuba valpefòr. De ble helt ville – dette var noe de likte godt ja !!!

17. mars 2011 – Ny «lekekasse»

Vi syntes det hadde vært trivelig å ha valpene på stua på dagtid. Tore kjøpte hobbyplater og snekret sammen en kasse midt på stuegulvet. Valpene er 4 uker og de blir bare skjønnere og skjønnere for hver dag som går. Det er utrolig stille i valpekassa – valpene blir visst lik sin mor. 😉

13. mars 2011 – Hilse på «tante» Honey

Valpene fikk hilse på Honey i kveld. Honey var litt redd for snuten sin, men var veldig nysgjerrig på de små nøstene. Valpene var selvfølgelig glad for å hilse på en ny venn.

10. mars 2011 – Valpene har fått tenner

Tennene har nå kommet igjennom tannkjøttet til valpene. Vi må vel få tak i tyggeleker snart. Valpene blir mer og mer sosiale og de liker at vi besøker dem. I går hadde vi besøk av en valpekjøper – Hilde fra Ringsaker som skal ha enn hannvalp. I dag kom eierne til Farro og hilste på de små nurkene våre. Alle syntes at valpene var mørke og fine og ikke minst kraftige.

ValpedagbokI13

En hannvalp fikk være med på stua og kose seg i fanget til Oddveig. (Han sa «voff!» til Tore når han tok dette bildet. Tøffing 😉 !! )

6. mars 2011 – Mer liv i kassa

Valpene er 18 dager i dag og de går nå rundt i valpekassa si på oppdagelsesferd den korte stunden de er våken. Når vi kommer inn til de så hører de oss og ikke minst lukter oss, så nesen er i orden!!! 😉 De kommer bort til oss når vi bøyer oss ned og de slikker oss på kinnet. Og de får opp i hendene for å kose. Det er veldig viktig at valpene blir vant til folk og at de føler trygghet og varme.

2. mars 2011 – Valpene har fått øyne

Det begynner å bli mer liv i kassa. Valpene er 2 uker i dag og øynene har åpnet seg. Da blir det straks litt mer med de synes vi. Det ser ut som de hører litt også, for de reagerer når vi kommer inn på valperommet.

24. februar 2011 – Veiing av valpene

Valpene vokser i rekordfart. Det ser ut som Tara har mer enn nok melk til sine små. Valpene har mer enn fordoblet vekten sin på en uke.

Vi veide valpene i går kveld og slik så det ut:
Hann 1 – 835 gr
Hann 2 – 915 gr
Hann 3 – 818 gr
Tispe 1 – 865 gr
Tispe 2 – 655 gr

19. februar 2011 – Fornøyde valper

Det går bare fint med Tara og valpene. Det er ikke en lyd fra valperommet. Det tyder på at de har mer enn nok melk. Valpene suger melk og når de er mett ruller de bare bort fra puppen og sovner. Innimellom får de en vask av mor Tara slik at de får tømt magen.

17. februar 2011 – Hvordan fødselen forløp

Tara begynte og vise tegn på ettermiddagen den 15. at valpingen nærmet seg. Hun pustet tyngre og ville ikke ha mat. Oddveig lå på stua og fulgte med henne hele natta slik at hun ikke skulle være alene. Utover formiddagen den 16. så begynte hun å pese og vi flyttet til valperommet kl 12.30 slik at vi kunne følge med når vannet gikk.  Det skjedde ikke før kl 18.00 og da var det bare å vente på første valp. Tara er førstegangsfødende så det tok litt tid syntes vi. Kl 19.15 kom endelig første valpen og vi kunne puste lettet ut. 🙂 Etterpå gikk fødselen veldig fort og Tara ordnet opp alt selv. Bet av vannposen og navlestrengen og spiste opp morkakene. Dette er viktig næring for moren. Selv om Tara aldri har hatt valper før så tok hun det ble knusende ro og vi fikk lov til å låne valpene for å veie dem og sjekke at de var velskapt. Vi fant ingen synlige feil. Alle valpene er sunne og friske og fant patten med en gang.

Slik kom valpene til verden:
Kl 19.15 – Hann 1 – helbrun – 370 gram
Kl 19.40 – Hann 2 – noen hvite hår i brystet – 455 gram
Kl 20.03 – Tispe 1 – helbrun – 375 gram
Kl 20.33 – Tispe 2 – helbrun – 280 gram
Kl 20.52 – Hann 3 – helbrun – 333 gram

16. februar 2011 – Fødselen er over

Valpene er kommet og det ble 3 hanner og 2 tisper. Vi hadde ønsket oss noen flere tisper da de fleste er interesserte i det, men sånn ble det ikke. Valpingen gikk veldig greit. Etter at første valp kom gikk det bare to timer før alt var over. Tara tar verden med ro som alltid og storkoser seg med sine små.

ValpedagbokI3

Tara tar verden med ro selv om hun har fått 5 små å passe på

12. februar 2011 – Valpingen nærmer seg

Tara har nå gått drektig i 59 dager og valpingen kan starte når som helst. Det blir en spennende tid fremover både for oss og de som vil ha Fagermoa-valp.

ValpedagbokI2

Det sparker livlig inni magen til Tara nå. Vi synes hun er voldsomt stor så vi venter et stort kull. Det er godt å kose seg i fanget.

17. januar 2011 – Gode nyheter!

Tara er drektig. Hun har voksende mage og pattene er betydelig større enn vanlig.

15. desember 2010 – første parring

NUCH Kreklingrabben’s Tara (Fagermoa’s Don Marco og Kvikneskogen’s Sarah) er nå parret med NUCH Farro Av Miessevàrri (NUCH Storstogga’s Robbie og Vieksa’s Vilja). Valpene ventes født i midten av februar 2011 og blir leveringsklare i midten av april 2011.

ValpedagbokI0

Tara

Tara eies av Gry og Morten Eggen på Heradsbygda og de har også faren til Tara. Tara har bodd hos oss i snart to år og har på den tiden blitt NUCH og fått 4 jaktprøvepremier – 1. AK og 2. AK høyfjell og 2 x 1. AK skog. Tara er en meget lettdressert og hengiven tispe. Hun er rolig og behagelig å ha i hus. Gemyttet hennes er veldig bra. Når hun kommer i fjellet er det full fart, men hun holder god kontakt. Hun er kort og godt en drømmehund. Tara er godkjent avlstispe i NISK samt Elitehund.

ValpedagbokI1

Farro

Farro eies av Heidi og Johnny Larssen, Orkanger. Farro er en rolig og avbalansert hannhund med et meget godt gemytt. Han er en sterk hund som har mye jaktlyst og er meget bra til å finne fugl. Farro kommer fra en sterk morslinje det 47 % av hennes avkom er jaktpremiert. Farro er godkjent avlshannhund i NISK samt Elitehund.

Interesserte kan ta kontakt pr tlf 932 26 972 (Tore) eller 980 01 309 (Oddveig).