Valpedagbok J-Kullet

Født: 24.02.2013

24.02.2013 – Tara fødte 6 flotte valper i natt

Tara viste tegn på at noe var på gang på lørdag formiddag. Hun fikk legge seg i valpekassa slik at vi fikk følge med henne. Det kom noe fostervann kl halv fem på ettermiddagen. Oppblokkingsfasen fortsatte og etter 3 timer var det fortsatt ikke kommet noen valp. Vi begynte å bli litt urolig og bestemte oss for å ta en kjøretur med Tara. Vi ringte også til Nina Kjelsberg (Kennel Imingen) og hørte om hun hadde vært borti at det hadde gått så lang tid etter vannet hadde gått. Hun beroliget oss med en gang og anbefalte at vi jogget litt med Tara. Tore fikk testet kondisen og etterpå fikk Tara legge seg i valpekassa igjen. Dette hjalp tydeligvis og kl 22.50 kom første valpen. Etter dette kom valpene som perler på en snor og kl 00.50 ble siste valp født. Det ble tilslutt 4 tisper og 2 hanner – en veldig fin fordeling synes vi. Valpene veide fra 377 til 412 gram og de var livskraftige fra første stund.

Tara har gjort jobben sin og koser seg med småttissene.

Tara har gjort jobben sin og koser seg med småttissene.

01.2013 – Ultralydundersøkelse

Tara er undersøkt med ultralyd og vi så flere fostre. Da er det bare å belage seg på kull. 🙂

20.12.2012 – Nytt Fagermoa kull på gang!

Vi planlegger kull etter NUCH Kreklingrabben’s Tara ( e Fagermoa’s Don Marco og Kvikneskogen’s Sarah) og Skrimfjellet’s Odin ( e NSUCH NJCH Eklias Adam og  Furunakken’s Zuna). Tara er godkjent avlstispe i NISK. Odin er ikke godkjent avlshann pr i dag da han mangler 1. AK på jaktprøve. Han har derimot 13 x 2. AK på høyfjell / lavland / skog og har en premieringsprosent på 51,9 % i AK. Odin har mye godt blod bak seg som vi vil føre videre. Han er også halvbror til vår egen Madi som vi  er utrolig fornøyd med.

Her kan du se stamtavlen for kullet. Valper ventes født ca 21. februar 2013.

ValpedagbokI0

Tara

Flotte Odin i blomsterenga. (Foto: Linda Bekkevold)

Flotte Odin i blomsterenga. (Foto: Linda Bekkevold)

Det ventes topp hunder både jaktlig og eksteriørmessig. Tara er testet fri for mutasjonene som kan føre til PRA i tidlig alder (rcd1) og senere utviklet PRA (rcd4). Odin har ikke kjent PRA-status pr i dag.

Interesserte kan ta kontakt på tlf 932 26 972 (Tore) eller 980 01 309 (Oddveig) eller mailfagermoa@fagermoa.com